Ensiapukoulutusten järjestäminen on tärkeä osa palveluitamme, koska uskomme, että koulutusten kautta pystymme vaikuttamaan yhteisöiden turvallisuuteen positiivisesti. Visiomme mukaan tavoitteenamme onkin, että kukaan avun tarpeessa oleva ei koskaan jäisi ilman osaavaa apua. Tähän tavoitteeseen sitoutuneet kouluttajamme ovat toteuttaneet ensiapukoulutuksia jo 10 vuoden ajan.
Virallisten työsuojeluhallinnon nimeämien Hätäensiapukurssien (8h) ja Ensiavun peruskurssien (16h) lisäksi suunnittelemme ja toteutamme tarkasti asiakkaan tarpeita palvelevia ensiapukoulutuksia. Finn Med on erikoistunut haastavissa olosuhteissa annettavan ensiavun kouluttamiseen, kuten kriisi- ja konfliktialueilla annettavaan ensiapuun.
Kauttamme ensiapukoulutukseen pystyy osallistumaan kahdella eri tavalla:
- Ilmoittautumalla kaikille avoimiin ensiapukoulutuksiimme koulutuskalenterissamme.
- Ottamalla yhteyttä ja sopimalla yksityisestä koulutustilaisuudesta, joka räätälöidään vastaamaan tarkasti tarpeitanne.
Hinnastostamme ja koulutuskalenterista löytyvät tarkat ensiapukoulutusten hintatiedot. Vastuullisuusohjelmaamme kuuluvat koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.
Yritysten tarjoamien palveluiden palveluntuotannossa noudatamme yhteistoimintaohjettamme.
Ensiaputaidot ovat yksi kansalaisen perustaidoista, joiden merkitys korostuu mitä kauempana pelastuspalveluista, sekä hoitolaitoksista ollaan ja mitä riskialttiimmissa olosuhteissa aikaa vietetään. Monesti riskialttiit olosuhteet sijaitsevat tutuissa ja ”turvallisissa” ympäristöissä, kuten omalla mökillä.
Työnantajalla on työturvallisuuslakiin perustuen velvollisuus huolehtia, että työpaikalla on työolosuhteisiin nähden riittävät ensiapuvälineet, riittävä ohjeistus tapaturmien tai sairastumisen varalta, sekä riittävä määrä ensiaputaitoisia työtekijöitä. Työsuojeluhallinto tarkentaa ohjeistuksellaan riittäviä ensiapuvälineitä, riittävää ohjeistusta ja riittävää määrää ensiaputaitoisia työntekijöitä, sekä velvoittaa työnantajan tai työterveyshuollon pitämään kirjaa ensiapukoulutuksen saaneista työntekijöistä.
Sähkötyöturvallisuusstandardi SFS 6002:n mukaan sähköalan töissä on huolehdittava ensiapuvalmiudesta sähkön aiheuttamien tapaturmien varalta. Ensiapuvalmius edellyttää, että sähköalan ammattihenkilöille, työnjohdolle ja käytönjohdon henkilöille ja näissä töissä avustamaan opastetuille henkilöille on annettava ensiapukoulutus .
KELA:n edellytysten täyttyessä työnantajat ja yrittäjät voivat saada korvausta ensiapuvälineistä ja -koulutuksesta osana ehkäisevää työterveyshuoltoa. KELA korvausta harkittaessa huomion arvoista on, että ”työterveyshuoltona korvataan ainoastaan sellaista ensiapukoulutusta ja niitä ensiapuvälineitä, jotka liittyvät työnantajaan työ- tai virkasuhteessa olevien työntekijöiden ja yrittäjän omaan työturvallisuuteen”.